Wij gebruiken steeds mooi, sterk en soepel leder. Leder is een natuurlijk, ‘levend’ materiaal en vraagt een aangepaste verzorging.
Om uw schoenen te reinigen moeten zowel de schoenen als het vuil volledig droog zijn. Eerst verwijdert u met een borstel het vuil van de bovenkant, daarna van de zijkant en dan de zool. Zijn uw schoenen erg vuil, spoel ze dan af met lauw water en laat ze drogen.
Verwijder de schoenveters voor de behandeling.
Zo kunt u later makkelijker de schoenen oppoetsen en blijft er geen vuil tussen de tong en de veter zitten.
Om het leder zacht en soepel te houden wrijft u de schoenen in met een schoencrème van goede kwaliteit.
Laat het middel goed intrekken voor u het uitpoetst met een droge, zachte doek of uitpoetsborstel. Uw schoenen zullen extra mooi blinken.
Leder is een ‘levend’ materiaal en dus onderhevig aan een zeker verouderingsproces. Verzorg het daarom regelmatig teneinde onherstelbare schade te vermijden.

Voor moderne schoenen wordt vaak ook nubuck of suède gebruikt. Het materiaal heeft een eigen uitstraling, maar is vrij delicaat en vraagt daarom de nodige zorg.
De materialen suède en nubuck zijn gevoelig voor vuil en vocht. Spuit ze voor het eerste gebruik in met een waterproof spray. Hierdoor wordt het nubuck water – en vuilafstotend, de spray impregneert en onderhoudt het materiaal.
Verwijder de schoenveters voor de behandeling. Zo kunt u makkelijker de impregneerspray op moeilijk bereikbare plaatsen aanbrengen en blijft er geen vuil tussen de tong en de veter zitten.
Indien de schoenen toch vuil geworden zijn, gebruik dan een speciale nubuckborstel of reinigingsgom om het vuil te verwijderen.
Het is aangeraden de schoenen regelmatig op te borstelen en te impregneren.

Droog natte schoenen nooit bij een warmtebron of in een afgesloten ruimte om te vermijden dat uw schoenen hard worden en gaan barsten. Leder is een ‘levend’ materiaal en moet kunnen ‘ademen’. Droog ze in de buitenlucht of vul ze op met krantenpapier dat u regelmatig vervangt.

Laat uw schoenen steeds vakkundig herstellen bij een erkend schoenmaker, indien nodig kan u ze ook bij ons laten herstellen.

Om ervoor te zorgen dat u de achterkant het contrefort niet intrapt, trekt u de schoenen best aan met hulp van een schoenlepel.